Een prachtig voornemen

kerstkaart-2016-basic-web.jpg

Maak ruimte voor schoonheid en plezier in 2017!

Jaar in jaar uit inspireren de dagen rond Kerst en Nieuwjaar vele mensen tot reflectie en vernieuwing. Geen wonder, want de oorsprong van Kerst handelt rond de geboorte van een nieuw mens met een schitterende belofte. Ook het letterlijk inruilen van Oud voor Nieuw op 31 december klokslag 24.00 uur prikkelt de behoefte om het stof van het verleden af te schudden. Vanuit diepgewortelde tradities versieren we ons huis en genieten deze dagen volop van prachtige muziek, lekker eten en knallende kurken. Tijd voor reflectie. Tijd voor elkaar.

Dat jaarlijkse rustpunt wordt meer en meer bittere noodzaak, want de toenemende informatiestroom is allesoverheersend aan het worden. Negativiteit maakt ons alert en verkoopt dus beter dan positiviteit. Verkoopcijfers zijn allesbepalend, dus worden we via talloze mediakanalen op ieder moment van de dag geconfronteerd met alle ellende van de wereld. Het is bijna niet meer voor te stellen dat er ook nog zoveel mooie dingen in deze wereld gebeuren die het leven zin geven.

Natuurlijk moeten we onze ogen niet sluiten voor wat er allemaal niet goed, maar hoeveel ruimte is er nog voor alles wat wél goed gaat? Voor berichten die bevestigen dat er zoveel moois in de wereld is om voor te leven. Waar je elke dag weer wakker voor wilt worden.

Ik prijs mij gelukkig met mijn Roy, de liefde van mijn leven, mijn prachtige kinderen Jesse, Romée en Kyara en met veel dierbare vrienden. Ik prijs mij gelukkig dat ik mij elke dag weer bezig kan houden met dingen die de schoonheid van het leven bevestigen. Muziek. Kunst. Een diepgaand gesprek. Dag in dag uit ervaren we zelf de kracht daarvan. Niet alleen voor onszelf en onze kinderen, maar ook voor al die mensen waar ik mee samenwerk.

We wensen je daarom heel veel moois toe in het nieuwe jaar. In de vorm van alles waarmee de zintuigen prettig geprikkeld worden. Ga muziek maken. Of kunst kijken. Ga samen lekker eten. Speel een spel, beoefen sport. Maak een wandeling in de natuur. En geniet er volop van. Wees je bewust van alles wat mooi is, want alleen als we daar ruimte voor maken, blijft er ruimte voor het leven.

Dat lijkt me een prachtig voornemen voor 2017. Doe je mee?

Advertenties

2016

KERSTKAART 2015-2016 v01Wat 2016 brengen gaat, weten we pas op het moment dat we het komende jaar aan het beleven zijn. En iedere dag van dat komende jaar krijgen we weer de keuze: laten we het jaar voor ons uitrollen alsof we toeschouwers zijn bij een schouwspel of pakken we het uit als een cadeautje dat ons gegeven is…

Wij hebben het gevoel dat we een jaar van overgangen afsluiten. Veranderingen die tijd nodig hadden om gestalte te krijgen. Keuzes die gemaakt moesten worden waarbij knopen moesten worden doorgehakt. Bijzonder spannende, maar ook hele mooie fases, waarbij wij ons volop realiseren hoe veel geluk wij hebben dat we de verandering ook daadwerkelijk ruimte kunnen geven. Want met het afsluiten is ook nieuwe energie vrijgekomen. Energie waarmee we samen nieuwe mogelijkheden aan het onderzoeken zijn. En nieuwe avonturen zijn aangegaan. En het is héérlijk.

Tussendoor is onze oudste zoon de wijsheid aan het vergaren die op zelfstandigheid volgt. Prachtig om te zien hoe alles op z’n plek valt. We genieten volop van onze prachtige dochters, vrouwen in wording in optima forma. Zo mooi om te zien, zo prachtig om de liefde te mogen voelen!

Een heel nieuw jaar met 366 dagen ligt voor ons. Toeschouwend of cadeautjes uitpakkend, de keuze is aan ons. Hou je ogen open voor al het moois dat het leven ons te bieden heeft. En geniet,

Geniet van het Nieuwe Jaar!

Roy, Ingrid, Jesse, Romée & Kyara

Vocal Fun

Vocal Fun FB ProjectMijn eerste blog… Wow, ik schrik er helemaal van… 😉

Dat op zich is al een spannende onderneming, maar er staat veel meer te gebeuren in 2015, want het is de hoogste tijd voor nieuwe avonturen: onder de naam Vocal Fun ga ik zelf muzikale projecten opstarten. Regelmatig samen met mijn partner & dirigent Roy Voogd. En soms ook ieder voor zich. Een heerlijke vorm, waarin we onze gezamenlijke passie op een mooie manier nog meer inhoud kunnen geven.

We werken al regelmatig samen bij koren waar Roy dirigeert en ik de vocal coaching doe. Een goed voorbeeld daarvan is Canto Chiaro, een projectkamerkoor in Den Helder (“van hoog niveau” aldus het Noordhollands Dagblad), waar we al 3 succesvolle projecten hebben gerealiseerd. Het volgende project start in januari 2015: Klassieke Juweeltjes, een “salonfähig smulprogramma met strijkkwartet, vol koortoppers uit de klassieke muziek. Een heerlijk project van Mozart tot Mendelssohn, om lekker ongegeneerd tussen de schuifdeuren van te genieten!”

Januari 2015 starten we ook samen met Gooise Opera – GO! Een spannend avontuur dat we vanuit Stichting Amateurkoor starten, samen met vriend en pianist Vaughan Schlepp. Het eerste project is ‘FAUST’ een opera pastiche waarin het Goethe-thema met een Gooise twist gebracht krijgt: over de zucht naar roem, rijkdom en plastische chirurgie…

Maar er staat veel meer te gebeuren, dus ik hou je op de hoogte als je me volgt!

Ingrid 300x41 px